Rosenhemmet

Rosenhemmet är hem för 15 personer med medelsvår eller svår minnessjukdom. Rosenhemmet finns på nedersta våningen och erbjuder en trygg och rogivande atmosfär. Personalen finns på plats dygnet runt. Alla rum har toalett och dusch och i alla rum finns säng och klädskåp. I övrigt får pensionären och de anhöriga möblera lägenheterna med egna föremål och möbler.

På Rosenhemmet strävar vi efter att ta vara på stunden och att göra möten mellan personalen och pensionären värdefulla. Det kan handla om att kamma hår eller massera händer, om att spela spel tillsammans, diskutera, eller om att bara finnas nära tillsammans. En del av programmen som ordnas på Rosenhemmet är återkommande, som t.ex. textilslöjd, musikterapi i mindre grupper och sångstunder. Vi besöks också regelbundet av Röda Korsets vänner. Speciellt på somrarna gör vi utflykter tillsammans i mindre grupper.

I Rosenhemmets matsal äter flertalet av pensionärerna frukost och lunch. Vid behov får man också hjälp att äta på rummet. All mat som serveras på Hemmet är tillredd av husets egen kökspersonal i Hemmets egna kök. I matsalen ordnas också de flesta av Rosenhemmets fester, som kräftskiva och julfest, kvällar för anhöriga, med mera. I anslutning till Rosenhemmets vardagsrum finns Rosenhemmets egen trädgård. På den inhägnade gården kan pensionärerna röra sig fritt och tryggt och njuta av sommarsolen.

På Rosenhemmet finns också ett intervallrum för boende under kortare tid.

Hemmet har betalningsförbindelse med Åbo stad, samt servicesedelavtal med Åbo stad och de närliggande kommunerna, samt Helsingfors. Vi berättar gärna mera om de olika möjligheterna och vilka avdrag man kan göra på beskattningen.

Ta gärna kontakt om du vill veta mera om Rosenhemmet!

Via länken nedan kan du läsa Rosenhemmets vårdideologi (pdf)

Rosenhemmets vårdideologi