Annahemmet

På Annahemmet finns 35 lägenheter, varav tre är dubbletter. Pensionärerna som bor på Annahemmet har olika behov av stöd i vardagen, en del klarar sig med ett självständigt boende medan andra behöver mera hjälp. I alla lägenheter finns badrum med dusch och toalett, ett litet pentry med kylskåp och diskho, klädskåp och säng. I övrigt skapar pensionären själv sitt eget hem med egna möbler, växter och föremål. Annahemmets pensionärer är också välkomna att fritt använda de allmänna utrymmena.

Pensionärerna äter frukost, lunch och middag i Annahemmets matsal och dricker eftermiddagskaffe där, i vinterträdgården eller på den stora terrassen i anslutning till matsalen. Kvällsteet får man serverat på rummet – om man inte hellre dricker det i gott sällskap i matsalen. Alla måltider som serveras på Hemmet är tillredda av husets egen kökspersonal i Hemmets eget kök.

På Annahemmet ordnas en mängd olika hobby- och fritidsverksamheter, som textilslöjd och frågesport, musikstunder och stolyoga. Församlingen ordnar regelbundet gudstjänst på Hemmet. Dessutom åker vi på utflykter med jämna mellanrum, i synnerhet på somrarna. Vi har t.ex. besökt Kuhankuono nationalpark och Aboa Vetus & Ars Nova, Gullranda och Hangö – för att nämna några ställen.

Tryggheten är viktig på Hemmet. Alla som flyttar in på Annahemmet får ett trygghetslarm och personal finns på plats dygnet runt. Personalen har möjlighet att fortlöpande kontakta vår läkare för konsultation, och läkaren besöker Hemmet ungefär var tredje vecka.

På Annahemmet kan man bo med betalningsförbindelse med Åbo stad, med servicesedel eller privat. Vi har servicesedelavtal med Åbo och de närliggande kommunerna, samt med Helsingfors. Ett privat boende på Hemmet berättigar till avdrag i beskattningen. Vi berättar gärna mera om våra olika boendeformer och rum –  välkommen att ta kontakt!